Skip to main content
Thema event: Matter, de nieuwe standaard voor SMART home!

Wanneer

25 januari 2023    
15:00 - 19:00

Reserveringen

Reserveren gesloten

Waar

Fort de Batterijen
Overeindseweg 25, Nieuwegein, Utrecht, 3439 LP

Evenement type

Het heeft even geduurd, maar de Matter-standaard is nu eindelijk officieel van start gegaan. Men voorspelt dat er in 2023 ongeveer 424 miljoen smart home devices Matter 1.0-compatibel zijn. Dit is ongeveer 44 procent van het wereldwijde volume van apparaten in 2023. Meer dan 190 producten zijn nu al Matter-gecertificeerd of bijna klaar, waaronder bewegingssensoren, slimme stekkers en thermostaten. Dit is meer dan de 130 stuks die aanvankelijk werden verwacht.

Programma en sprekers:

15:00 – 15:30 uur   Inloop
15:30 – 15:40 uur   Rob Wierenga (Voorzitter Smart Living Society) | Welkomswoord
15:40 – 16:00 uur    Roy de Bats (Industry Lead NL bij GfK) | Terugblik,  inzicht blackfriday                                            & Smart Home 2023
16:00 – 17:00 uur  Henk Veldhuis Executive Vice President (EVP) SmartHome & IoT
at Huawei | Matter de nieuwe standaard
17:00 – 19:00 uur    Netwerk borrel
19:00 uur                   Einde programma

Roy de Bats | Industry Lead NL bij GfK
Roy gaat jullie meenemen in een korte wrap-up van het onderzoek aangevuld met de laatste verkoopinzichten t/m Black Friday en kerst, waardoor we de laatste trends kunnen zien van 2023. En wat gaat GfK toevoegen met Matter in hun onderzoeken.

 

 

 

Henk Veldhuis Executive Vice President (EVP) SmartHome & IoT at Huawei.

Vanuit Leuven, België, stuurt Henk momenteel de internationale Smart Home & IoT standaardisatie gerelateerde activiteiten aan bij Huawei CBG. Met de belangrijkste focus op de ‘overzeese’ markten, ondersteunt Henk de Huawei Consumer Business Group, voor de overzeese IoT standaardisatie strategie en consumenten product strategie. Henk is uitvoerend directeur van Huawei in draadloze IoT standaardisatie-instanties zoals CSA en GIIC. Smart Home IoT en standaardisatie voor consumentenmarkten zit ‘in Henk’s DNA’ sinds… nou ja… sinds altijd. Voor zijn rol bij Huawei leidde Henk de wereldwijde bedrijfsontwikkeling voor test- en certificeringsdiensten voor het Smart Home segment bij TÜV Rheinland; en was hij TÜV’s standaardisatie manager voor Smart Homes in de Zigbee Alliance en ThreadGroup. Henk begon zijn carrière als een jonge elektronische ingenieur bij de Philips Consumer divisie. Door de jaren heen ging hij van internationale product management & product marketing rollen, technologie management, naar draadloze IoT standaardisatie voor consumentenmarkten. Hij werkt sinds 2011 bij de Zigbee Alliance, en maakte deel uit van de ontwikkeling van Zigbee Light Link en Zigbee 3.0 specificaties, Zigbee interoperabiliteits testen, en Zigbee marketing wereldwijd. Henk maakte deel uit van het Philips team dat The Connectivity Lighting Alliance (TCLA) oprichtte, inclusief Philips’ bestuurslid, en maakte deel uit van de creatie en start van Philips Hue. Henk was ook bestuursvoorzitter van de internationale Smart Lighting Conference, die jaarlijks in Europa wordt gehouden. In zijn marketingfuncties reisde hij de hele wereld over om Zigbee en de open standaarden in consumentenproducten zoals Philips Hue te promoten.

De Connectivity Standards Alliance (CSA) heeft ook vier nieuwe categorieën aangekondigd:

– Bediening voor garagedeuren en elektronische poorten
– Omgevingssensoren voor luchtkwaliteit en luchtzuiveraars
– Rook- en koolmonoxide-detectors
– Ambient sensoren voor beweging en aanwezigheid

Reserveringen

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.

Leave a Reply