Skip to main content

De Smart Living Society en het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) roepen samen mensen op om slimme apparaten te updaten.

Via slimme apparaten zijn onze levens steeds meer verbonden met het internet. Fijn, want een smart tv, slimme deurbel, thermostaat of wasmachine maakt ons leven makkelijker. Maar ook kwetsbaarder. Via één slim apparaat kunnen internetcriminelen al binnenkomen. Op die manier kunnen zij bestanden versleutelen, data of foto’s inzien of meekijken en -luisteren. Updates zorgen ervoor dat slimme apparaten én data veilig blijven. Daarom is het updaten van je slimme apparaten zo belangrijk. Om mensen op te roepen slimme apparaten te updaten, is het ministerie van Economische Zaken en Klimaat Ministerie van Economische Zaken en Klimaat gestart met de campagne ‘Doe je updates’. Meer informatie vind je op www.doejeupdates.nl of op onze website www.smartlivingsociety.nl

Je apparaten updaten? Dat doe je zo
Om updates op je slimme apparaten te doen, doorloop je de volgende stappen:

Stap 1: Open de app van je slimme apparaat.
Stap 2: Kijk bij ‘Instellingen’.
Stap 3: Klik daar op ‘Updaten’.
Stap 4: Stel ‘Automatisch updaten’ in. Soms is automatisch updaten niet mogelijk. Zet dan een herinnering in je agenda om elke 1e dag van het nieuwe kwartaal je updates te checken.

Krijg je een melding om een update te doen? Doe het direct. Heb je geen app van je slimme apparaat? Ga dan naar de website van de fabrikant en zoek op ‘update’.

Kom je er niet uit? Doe de Update-Check
De Update-Check op doejeupdates.nl. helpt je om slimme apparaten snel en makkelijk te updaten. Je maakt een overzicht met alle apparaten in huis. Daarna verteld de Update-Check je stap voor stap hoe je elk slim apparaat kunt updaten.

Digital Trust Center
#data #society #vinternetten #doejeupdates

info@smartlivingsociety.nl

Author info@smartlivingsociety.nl

More posts by info@smartlivingsociety.nl

Leave a Reply